Eat healthy

Eat healthy

dilluns, 9 de maig del 2016

Conseqüències del menjar basura

Deficiències nutricionals
El nostre organisme necessita certs nutrients essencials perquè cadascuna de les seves funcions es compleixi correctament. Aquests nutrients els incorporem a través de la nostra alimentació: si la nostra alimentació es basa en menjar ferralla -que per definició és poc nutritiva- llavors el nostre organisme no tindrà aquests nutrients que necessita com, per exemple, la fibra, el calci, el magnesi i les greixos omega-3.

El menjar ferralla satisfà la fam i el desig de menjar alguna cosa ric, però no els requeriments nutricionals del cos per mantenir-se sa i protegit contra les malalties. Per això, per cuidar la nostra salut es recomana reduir la quantitat de menjar ferralla de la nostra alimentació i, en tant, augmentar el consum d'hortalisses, fruites i grans sencers, que són aliments nutritius i saludables.



Augment de pes.

Dins de les trucades menjars ferralles es troben els aliments rics en greixos saturats i colesterol, els aliments processats, ensucrats, fregits i alts en calories, per tant l'augment de pes és una conseqüència ineludible de consumir aquest tipus d'aliments amb freqüència. Això, al seu torn, és un factor de risc important per desenvolupar obesitat.


Resistència a la insulina.


Quan el consum d'hidrats de carboni -present en dolços, aliments forn o patates fregides- és elevat, es crea el risc de generar resistència a la insulina en l'organisme. El mateix passa amb els aliments d'alt índex glucèmic, com les patates, els caramels, els cereals ensucrats i productes de farina blanca. Aquesta condició augmenta al seu torn el risc de diabetis, ja que les cèl·lules no responen a la insulina, el que acumula la quantitat de glucosa en sang. L'acumulació de glucosa o sucre en la sang, per si fos poc, promou també malalties del cor.



Problemes cardiovasculars.
Si bé el nostre organisme requereix cert consum de greix per obtenir energia, el menjar ferralla ens proveeix greixos en excés que danyen la nostra salut, com els greixos saturats o greixos trans presents en les hamburgueses, la pizza, les galetes dolces, les patates fregides i els gelats. Aquests greixos són perilloses per a la salut del nostre cor. A més, els aliments processats solen ser rics en sal o sodi, i aquest element consumit amb freqüència eleva el risc d'accidents cardiovasculars i hipertensió.


 

2 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tot el que dius. Ses masses fan mal, però de tant en tant, sense abusar i obviament anar cremant el que menges, sempre va be un petit pecat... com diu n'Adela, és tan bo..

    ResponElimina